12.11.2016 г., 16:53 ч.

За двора ми на село 

  Поезия » Пейзажна
528 0 1

За двора ми на село

 

На село двора ми е райската градина,

спасих го с копане на гадната трева.

О, радвам му се аз по не една причина,

че раснат в него мойте семена.

 

Аз правя вади тук, доматите да сея,

да боцкам разни сортове пипер.

И с тия малки радости сега живея...

И съм от селените по-бетер...

 

На бодох семките на пъпеши и дини.

През лятото съм горд със тоя плод!

С това се занимавам вече от години,

особено когато има плод!

 

Поливам ги с водата от бунара,

защото имат нужда от вода,

без нея всичко боднато изгаря

и грозното заменя хубостта!

 

24.06.2016г. Драгойново

© Hekredel Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??