31.05.2024 г., 20:01 ч.

За дъжда 

  Поезия » Любовна, Пейзажна, Философска
75 0 0

Недей ти да мразиш дъжда!

И небето има право да плаче.

А когато капките спрат

и слънцето се покаже,

 

Всички хора свалят чадъри,

но пък аз предпочитам

в лошо време навън да бъда

и в локвите с тебе да тичам.

 

Не виждаш ли как дъгата

показва се зад облаци сиви?

Значи, че дори след тъгата

надеждата още е жива.

 

И щом може да плаче небето,

а после слънце да грейне,

значи и при теб като него

може щастието, ненадейно,

 

Като една усмивка да се появи,

а може би като от радост сълза?

Всеки път, когато валиш,

знай, че ще има дъга.

© Ангела Топалова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??