Младата, красива фея
търси своята любов...
Но къде да я намери -
с приключения е пълен
този странен и объркан,
този страшен, весел, луд живот.
Болката е поправима,
щом животът е пред теб,
ето, идва нова зима,
а след нея пролетта...
Но сезоните отлитат,
а след тях и младостта...
И когато се огледаш
в две тъй влюбени очи,
по-внимателно се взираш
и не бързаш да грешиш.
Може би това е твоята
тъй очаквана любов?
Пъстроцветна и красива
и единствена, неповторима
в твоя вече тъй унил живот!
И тогава Гордостта
казва на Смирението:
-Вече идва твоят ред.
Тихо ще вървя след теб.
© Наташа Биразова Всички права запазени