По-силно нещо има ли от хаоса? –
за нас е бъркотия свръхковарна
с движения безумни, мощни трясъци
и сблъсъци, рушащи непрестанно.
А хаосът привидно със обърканост,
превръща съществуването в ад.
И мислите ни в своята прибързаност,
нарочили са го за смъртен враг.
Но хаосът си има своя логика,
той част е от космичното трептене.
Долавяме изконната му трагика,
разбрали, че във всичко е. И в мен е!
© Данаил Таков Всички права запазени