27.02.2007 г., 5:04 ч.

За из път 

  Поезия
734 0 2

За из път
   
   
Как искам в душата си да те приспя,
да те люлея в камбанка от кокиче,
да мога днес и само днес да разтопя
пътеката, от мен що те отвлича!..

Да можех, бих се преродила в цвят,
не в роза, не в зюмбюл или лютиче -
в детелина да се свия с тиха свян,
с поличба за късмет да те закича.

Ще те целуне вместо мене онзи лъч –
най-нежният от звездната корона.
Една единствена целувка за из път –
звезда погледнеш ли, да те погали спомен!

© Лилия Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??