13.06.2008 г., 10:21 ч.

За жените и мъжете в нета 

  Поезия » Хумористична
2100 1 26

Вчера стих прочетох, че мъжете
са били измамни въдичари:

зарибявали жените в нета,
вкарвали ги подло в изневяра,
след което със платна издути
бягали към следващия бряг,
а жените страдали нечуто,
чезнели по “лошия юнак”.
Извинете, ала феминистки
някак прозвуча ми този стих,
сякаш че мъжкарят само иска,
а жената - тя е извор тих,
бистроструйна капка ненапита,
плахо в здрача тръпнеща сърна,
на която злият вълк връхлита.
Много често, само че жена
"лошото" мъжле уплита хитро
в мрежа от надежди за любов,
пее му омайно с нежна цитра,
а когато вече е готов
да пълзи пред нея в изнемога,
му показва, че "игра е само!".
Затова, простете, но не мога
да приема, че когато двама
си играят на Адам и Ева,
Той е лош, а Тя е чиста дева!

© Ангел Веселинов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??