Отговорът на въпроса или... въпросът на отговора - както ви харесва
http://otkrovenia.com/main.php?action=show&id=277853
За какво ли си мислят ръцете,
уморени след дългия ден?
За безбройните офис щафети
с документи предадени – взети,
за студа в ръкавици стаен?
Не. Когато светликът помръкне
на леглото в самотния стан
и луната през щорите бръкне
закъснелия сън да отмъкне -
тази нейна отколешна дан,
те, ръцете за мрака нехаят
и на спомена синият шлеп
ги отнася оттатък безкрая,
дето пръстите ласкаво галят
подареното цвете от теб.
© Росица Всички права запазени