Apr 20, 2012, 10:55 AM

За какво ли ... 

  Poetry » Landscape
1073 0 17

Отговорът на въпроса или... въпросът на отговора - както ви харесва

 

  http://otkrovenia.com/main.php?action=show&id=277853

 

За какво ли си мислят ръцете,

уморени след дългия ден?

За безбройните офис щафети

с документи предадени – взети,

за студа в ръкавици стаен?

 

Не. Когато светликът помръкне

на леглото в самотния стан

и луната през щорите бръкне

закъснелия сън да отмъкне -

тази нейна отколешна дан,

 

те, ръцете за мрака нехаят

и на спомена синият шлеп

ги отнася оттатък безкрая,

дето пръстите ласкаво галят

подареното цвете от теб.

© Росица All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??