За какво ми е втори живот? За да мразя?
Да наказвам за всичкото лошо във този?
Аз раздавам любов. Откъм злоба съм празен.
И не виждам с очите си нищо мъртво и грозно.
Аз обичам достатъчно силно. Насреща
получавам дваж по-силна любов във отплата.
От живота си вземам и най-малкото нещо
и споделям го с всеки мой близък приятел.
Една страст в минути – години ти дава
пълноценен живот. В небесата те вдига.
Аз живея за славна любов. Не за слава!
Че за нея и двеста живота не стигат.
© Мартин Спасов Всички права запазени
Защо са ми два живота
Защо са ми два,какво ще ги правя,
ще бъдат съвсем незаслужени.
Един ще започна, друг ще оставя -
ще са два недовършени, друже.
Един ще ми стигне, но да мога
в него от щастие кули да вдигам,
а от нещастие - камък, за бога,
да издялам и хвърля завинаги.
Защо са ми два? Ако искаш единия,
взимай го. Със живот не търгувам.
А онзи с тънката кардио линия -
той е за мен. И дано да си струва.
Юлия
Поздрави! Дерзай!