За какво мълчат делфините...
Деца на Океана и на Вятъра,
но и чеда на волните простори
делфините у нас поддържат вярата,
че някой ден с тях пак ще си говорим...
Понеже сме родени в Океана,
а след това населили сме сушата
и във това преселване навярно
забравили сме – Вечността да слушаме...
И тъй сме се разминали с делфините,
и се дивим на тяхното мълчание,
а в интелекта им долавяме, от Миналото
останали загадъчни послания...
Възможно е дори за нас да знаят
те повече отколкото си мислим,
но луднали, подгонили Безкрая
общуват с ветровете поривисти.
И всичко с тях споделят, и с вълните,
със грохота им нощем се надвикват.
И от звездите нямат тайни скрити
запомнили на – Вечността езика...
... А могат да ни кажат толкоз много:
за общото ни Тайнствено начало,
за Първите послания на Бога
към нас и към Живота като цяло...
За Любовта, за нас, за ветровете,
за властната Стихия на Безкрая
и разпиляното през вековете,
което и до днес дори не знаем...
... Избрали на брега да си останем
сами при пътищата неизминати –
се плашим и до смърт от Океаните...
...Навярно затова мълчат делфините!...
28.10.2016. / Едно време в Океана.
© Коста Качев Всички права запазени