21.03.2020 г., 16:41 ч.

За короната на поезията 

  Поезия
590 0 1

 

Поезията няма карантина
и рее се свободна и на воля.
Корона ли? О, да корона има!
За нейното спасение се моля.

 

Напитиха я разни съписвачи
и красотата нейна огрозниха.
Дори на свободата и се плаче...
Издадоха защото си платиха...

 

А тя, горката, все е толерантна
и вирусите свои, боледува.
Лек за нея само е таланта,
но той за жалост, твърде много струва.

 

Защо сега не е под карантина?
Кога ще свърши нейната агония?
Кажете основателна причина
да се множат бездарни своеволия!

 

Днес празник има, ала кой празнува?
Сложете за бездарието, маски!...
Поезията нека затанцува,
а не да скача върху опнат ластик...

 


 

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Кой определя кое е бездарие? Дори най-"бездарният" на пръв поглед човек може да крие в себе си талант, който само чака да се покаже. В този смисъл не можем да кажем кой е бездарен и кой - не. Иначе уважение към поезията - да, това е нужно, както от пишещия, така и от четящите.
Предложения
: ??:??