21.11.2008 г., 10:34 ч.

За любовта 

  Поезия » Философска
902 0 2
 

Живял е някога един мъдрец

и мислил дълго той за любовта,

и търсил я, и писал, и станал почти светец,

създал учение, наречено апокатастазиса.

 

В него разкрил е Ориген,

че когато настъпи краят на света,

в ден, от Бога за последен отреден,

у дявола ще грейне  отново любовта.

 

Като ангел светъл, от пепел възроден,

ще заблести отново сатана,

както блестял е преди падението си, и опростен

ще грее пак деницата най-светла в нощта.

 

Нека и ние да потърсим любовта,

защото всичко обичта прощава,

и е сила, тъй безкрайна при това,

че и от мрака светлина създава.

© Горо Горов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Горо това е невероятно особенно последния стих.Може би тряба да ни прочетеш тези неща някои пат като се сабарем
  • " Нека и ние да потърсим любовта,
    защото всичко обичта прощава,
    и е сила, тъй безкрайна при това,
    че и от мрака светлина създава."- много истинско, много...
    Поздрави за пркрасния стих!!!
Предложения
: ??:??