20.01.2008 г., 14:11 ч.

За любовта, раздялата и още нещо...  

  Поезия
716 0 4
Излъгах. А сетне се хлопна врата.
И млъкнах. Аз имам още за даване.
И си тръгна. Тост вдигам за това.
Не си падам по дългото прощаване.

Каза ми: „не заспивай, когато умират звезди!”
И аз в пулса си приех уморената вселена.
Каза ми: „аз ще си ида, но ти ме помни!”.
И аз си спомних, че от тъга съм обзета.

Сетне дойде последното.
Онова, дето от хората се плаши.
Виж, крайна глътка от питието,
времето ни свърши, миговете и всичко „наше”.

И аз гледах обезумяла - птица в клетка.
И ти спокоен стоеше ми отсреща.
Приумица. Една история човешка.
За любовта, раздялата и още нещо...

Че приказката свърши зле,
кой ли е видял. Но нека...
Ти отиваш си желан. И по-добре.
Аз оставам немечтана. Има ли утеха?

И аз излъгах. Че няма да те помня.
И ти обеща. Че няма да се върнеш.
Драма. Без актьори. Без гърмежите топовни.
Камбаните за нас не бият. И хората не се обръщат.

И птиците не ни скърбят.
И морето тихо е, вълнисто.
Спи, в сън сънува ни светът.
И времето е бяло и до болка чисто.

Нека всичко мине без кръвоприлития и сцени.
Нека историята свърши тихо, по човешки.
Нека на себе си разкажем, (костюмите са снети)
за любовта, раздялата и още нещо...

© Ди Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ви!
  • Една история човешка.
    За любовта, раздялата и още нещо...
    !!!Браво!Поздрав!Много ми хареса!
  • "И птиците не ни скърбят.
    И морето тихо е, вълнисто.
    Спи, в сън сънува ни светът.
    И времето е бяло и до болка чисто." - Прекрасни думи!!!

    Силен стих, вълнуващ, докосна ме...
    Поздравявам те!
    Ще чакам следващия път да ни зарадваш с някой разказ само за любовта!
  • Тъжно и дълбоко!Харесва ми!
Предложения
: ??:??