6.02.2014 г., 17:16 ч.

За милост се моли веднъж 

  Поезия » Любовна
390 0 2

Сега си дошъл да ме търсиш.

Когато пораснах, нали?

Когато сълзите ми свършиха

и от теб вече спря да боли.

Сега се усмихваш (на истина).

Защото не плача, нали?

Защото в душата ми стисната

сърцето по теб не гори.

Сега си протегнал ръцете си.

Защото ти липсвам, нали?

Защото студът, там където си,

във вените вече шепти.

Сега си прекрасен. Но знаеш ли?

От много прекрасност горчи!

Аз този вкус вече забравих го.

Вземи си го! Сбогом! Върви!

За милост се моли веднъж!

Аз молих, когато бях никоя,

но вместо любимия мъж

получих пътека за никъде.

 

Сега си за прошка дошъл... Прости,

но някой бе казал „Във радост и болка”.

Болката свърши и без тебе дори,

а радостта ще я взема сама от живота...

© Биляна Битолска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Аз също поддържам мнението на Арман,
    защото всичко по горе написаното е категорично и ясно!!!
    Хареса ми!!!
  • Не, че съм кой знае какъв "разбирач", но последният куплет е излишен и "пришит с бели конци". Всичко е ясно и без него... и най-вече, (бъди сигурна) на адресата, ако е "хаберлия", ест.
    Извън това, посланието ти ми хареса много. Най-вече заради това, че си наясно какво искаш.
Предложения
: ??:??