Бре, щех ли да съ казвам пуетеса,
'ко баш у ярката новогодишна нощ
не спретнех некоя усукана сонета
да ви омая с още празничен разкош.
Сега ку ни въ изсурвакам 'сички,
шъ требе да ви дебна догодина чак:
Щастливи да сте, здрави и с парички,
мъжете - по-нагоре от левент-юнак,
жените - убави като икони същи,
децата - пъргави, досущ сърненца,
и да съ траете със всички вкъщи,
и на корем да хапвате кюфтенца,
туй, щото сакате - да ви се дава,
че и отгоре - да втръсне ви от кеф,
до секоя девойка да има здравеняга,
да нема неразбран и стиснат шеф,
що плачете - да ви е 'се от радост,
що отпуска е - да е 'се в чужбина,
що писано е - да е само сладост!
И да пребъдем, до година, до амина!
© Таня Донова Всички права запазени