24.05.2017 г., 19:32 ч.

За мойто стихоплетство 

  Поезия » Философска
260 0 0

14/ЗА МОЙТО СТИХОПЛЕТСТВО

 

 

За всякакви неща аз стихове съм писал

И винаги го правех от сърце.

Защо на тая моя страст със се орисал

и съм го правил още от дете.

 

Разбира се бях много спънат от начало

и много трудно ритъма редях

и времето ми в римите ми беше спряло,

но  бовно и мъчително успях.

 

Не съм поискал аз от никого добри съвети

сам бях учител свой и ученик,

Не съм захласнат бил под мойте знамена развети,

Без чужда по мощ ваех своя лик.

 

Вместо поезия аз нявга лозунги съм писал,

навярно всичко ей тъй  съм гласил,

и въпреки туй в тая работа съм бил улисан

че без да искам найдох своя стил.

 

В началото за първата любов съм писал

И всичко ми лежи на съвестта,

Не съм ги чел  дори на моята жена Алиса,

та камо ли да ги чете света.

 

И всичките ми песни гдето после съм написал

не съм допуснал ни една лъжа,

най-искрено с сърцето си нещата съм описал,

за нищо писано аз не тъжа!

 

И всеки Божи ден записах денонощно

И всичко лесно ставаше при мен,

понякога написаното бе разкошно

от резултатите бях вдъхновен!

 

  10. 12. 2015 г. София

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??