8.06.2023 г., 15:55 ч.

За морето 

  Поезия » Любовна, Пейзажна, Философска
198 2 1

Защо ни привлича морето?

Защото напомня на среща,

без мисли какво е небето,

вали ли, или е горещо.

 

Защото вълните опитват

да гушнат смълчания бряг,

а птиците стреснато литват,

но бързо завръщат се пак.

 

Защото солта, сътворена

от хиляди стари сълзи

прочиства душата ранена,

постила я с нови мечти.

 

Защо ни привлича морето?

Защото е вътре във всеки,

изтласква в сърцата което

ни връща по стари пътеки.

 

Защото напомня на среща

на влюбени мъж и жена,

на двама, намерили нещо.

Той бряг е, а тя е вълна.

© Венелин Недялков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??