9.09.2007 г., 14:28 ч.

За моята лейди 

  Поезия
631 0 6

Девойка млада и красива,

с коса като на самодива,

ме срещна вчера ей така,

и виж - обърна се света.

Яви се нещо вътре в мене

и почна тихичко да стене,

а този стон е вече вик,

божествен и откраднат миг.

Поисках аз във гръд гореща,

да легна и да чуя нещо.

Да чуя меден глас в зората,

за изгрева и за росата,

как жарко слънцето препича,

как капка пот по тялото се стича.

До нощното небе с звездите вечни,

да слушам сладките й песни.

Поисках нежната ръка,

да гали моята глава,

чело неравно, устни страстни,

очите - пламнали и властни,

които от дъгата цвят са взели,

цветът - преплетен във къдели.

Ръка в ръката се допира,

усетихме във нас всемира.

Това е нещото, което

изпълва с топлина сърцето.

© Николай Стойчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??