11.12.2008 г., 23:12 ч.

За моята майка... Свобода! 

  Поезия » Друга
510 0 1
 

Протягам ръце високо,

високо в синьото небе,

а между пръстите ми

се провират хиляди

пеперудки с шарени криле.

 

Тичам по зелените ливади,

тичам, без да има спънки и прегради,

тичам сред омайни цветове,

тичам и не виждам кой може да ме спре.

 

Свободата е моя майчица, прекрасна!

Летяла над Рила и Пирина,

с разпуснати коси пребродила е милата родина.

Може би от нея съм го наследила -

с жар и трепет да скитам из полята

и да обгръщам всяко живо същество

с прегръдка - истинска, сърцата.

© Далия Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??