28.01.2009 г., 22:44 ч.

За най-добрата ми приятелка 

  Поезия
2287 0 5

Приятелко, дали те срещнах?
Ти ли си моята сродна душа?
Какво? Ти с твойте маниери?
С твоите неприлични думи и слова?

Ти, дето пиеш, пушиш, псуваш,
ти, която си щура глава?
Ти ли си тази,
която ще наричам приятелка най-добра!

Аз изобщо на тебе не приличам,
мила съм, нежна, добра.
Но във вечно приятелство ти се вричам,
обичам те и вечно ще е така.

Аз те приемам такава,
каквато всъщност си си.
Аз съм доброто момиче,
което с лошо дружи.

Всички казват, че нашата дружба
е нетрайна, за ден или два.
Но аз зная, че с теб заедно
докрай ще бъдем заедно, завинаги така!

***

За най-добрата ми приятелка!

© Сладурркатта Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??