6.05.2008 г., 0:30 ч.

За неизменното 

  Поезия » Философска
781 0 17
Безценно е неизменното,
ненужна - съвестта гузна,
как гибелно е съграденото,
с рушителна страст и тъжно,
"загубено"  във вековете,
в позабравени страници,
устремени към звездите -
пребледнели странници...

Заточено е неизменното,
в  смъртоносни намерения
преливащо лекомислено,
за студена милувка - разменна.
А вярата, вярата космическа,
с искрица незабрава книжовна,
в протегнати детски длани е...
Многогласна песен... чутовна.


© Мариола Томова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??