6.03.2015 г., 23:23 ч.

За нея, жената... 

  Поезия » Пародии
617 0 7

(Моля те, Поете,

моля те, прости ми,

за това което

тук написах  в рими!)

 

/ПоОсветено/

 

Абе, мама му стара,

не ние, а животът

май нас ни кара!

Виж: Аз работя,

даже се потя,

на село живея,

стихове пиша,

но не умея! 

 

Чета много,

за това с жена ми

се гледаме строго!

Тя сутрин ме пали,

вечер ме гаси,

но ти не разбирай,

че мразя жена си!

Напротив, ето:

 

Простираше вчера прането

и скъса въжето на простора,

а аз си бърниках нещо из двора!

Хукнах, на мига въжето оправих, 

мислех си нещо,

но вече забравих!

 

За нея, жената,

направил бих всичко -

и ракия, и салата,

и стих за Стоичков!

 

Но нека погледнем

малко критично,

не си го и помислям,

да речем хипотетично,

изгубя аз нейната вяра

и хване ме тя във изневяра,

и хоп - за яката ме грабне,

миг след грабежа

ще бъда разнищен,

миг след метежа

ще бъда аз нищо!

По силни от нейните 

думи - куршуми,

в сърцето ми забити

няма открити, няма открити!

 

Но да оставим

тази мисъл тревожна,

задава се мисия

съвсем неотложна!

 

Слушам отнейде нейния глас,

и хуквам да я търся, първо във нас!

Минавам коридора, после и хола,

намирам я в банята, къпе се гола!

Иска гърба да ù изтрия!

Къде съм се губил,

защо ли се крия?

 

Мокри целувки, плахи, горещи,

напомнящи още първите срещи!

В телата под душа, загрети яко,

кипват душите като прясното мляко!

 

И бавно, полека,

някак си неволно

създаде се ритъм

съвсем произволно!

 

-------------------

Ох, стига вече,

водата топла

отдавна изтече!

 

Тя сутрин ме пали,

вечер ме гаси,

но ти не разбирай,

че мразя жена си!

Напротив,

казвам го смело,

но все пак тихичко:

За нея, жената,

направил бих всичко!

 

 

 

© Исмаил Али Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Трепач!!!
    Тук си невроятен!
  • Хареса ми, шеговито е!
  • Оправи ми настроението!
  • Кипнал си и един хубав каймак се е получил...
  • И аз харесах. Много хубаво се е получило.
  • Добър вечер, Исмаиле!Никога не ми е минавало през ум да пиша стихотворение по произведението на друг автор.Сполучливо си го
    направил. За това ли ставаше въпрос в писмото, което ми изпрати?
    Поздравявам те и ти желая лека вечер!
  • Хубава пародия по Вапцаров си написал, Исмаиле.

    "Чета много,
    затова с жена ми
    се гледаме строго!
    Тя сутрин ме пали,
    вечер ме гаси,
    но ти не разбирай,
    че мразя жена си!"

    Чудесно казано и мисля, че и самият Вапцаров би останал доволен!

    Поздрав!
Предложения
: ??:??