Няма долар, няма евро, нито- гулден.
Днес си е празника за мен- Никулден.
Знам, че вече е седемдесет и първи
сред шарани тлъсти и безброй пъстърви.
Името ми- как се помня- е Никола.
Не харесвам питието Кока- Кола,
а пълнено шаранче- сложено на маса,
с мелнишкото вино и то от първа класа.
Люспите събрани давам ги на гости
да им се множат парите и по пости.
Този празник е и празник на банкери,
празник на рибари и бракониери.
Нека бди сега над мен свети Никола,
в равните полета и в пустиня гола.
Господ да забие просто само кола,
там се ражда симпатичният Никола!
© Никола Апостолов Всички права запазени
Поздрави от мен и хубав ден!!