21.04.2007 г., 11:46 ч.

За последен път 

  Поезия
677 0 4
      За последен път

 

За последен път ще играя,

за последен път ще облека екипа,

за последен път ще обуя обувките,

за последен път ще усетя мириса на тревата.

 

За последен шът ще се боря със зъби и нокти,

за последен път ще отбележа,

за последен път ще изпадна в екстаз,

за последен път ще отбележа.

 

Ах, как няма сили вече да играя,

как силна болка дробовете изгаря.

Как топъл въздух на пресекулки,

трудно дишам, задушавам се.

 

Мозъкът блокира, краката отказват,

тялото, агонизирайки, се свлича.

Студено е! Усещам как се опиянявам.

Накъде отлита моята душа!

 

За последен път усетих аз екстаза.

Сега събличам екипа - толкова боли.

Разделям се със съблекалнята - моя дом беше ти!

Прибирам обувките и онемявам!

 

Чатица от мен умря в този миг!

Казват, посредствен играч съм бил!

Ала бележих, нали?

Само завиждахте, дано сега да сте доволни!

 

Сбогом, моя страст.

Сбогом, мой живот.

За последен път изпитах аз екстаз.

За последен път бях някой !

© Benifios Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • много е хубаво
  • Човек е голям,колкото големи са мечтите му!Продължавай да мечтаеш!Бъди силен!
  • Имай мечти и ги следвай!
    Бъдещето е навсякъде!
    Дерзай и не се отказвай!
    И се усмихни, каква е тази тъжна физиономия!

  • Е, защо...!
Предложения
: ??:??