28.03.2022 г., 8:21 ч.

Не е за продан 

  Поезия
719 0 6

Непорочната светла душа

не изважда пазарът за продан.

С птиче мляко да се изкуша

не е в моята груба порода.

Хляб, усмивки ми дай и свирни

пронизително с пръсти сигнала,

без превземки и без препирни

преобличам се за карнавала.

Заобичах на плебса рева,

танците му – размирни пожари,

преизподните му зарева,

разтопяващи златни олтари.

Недолюбва ли– тъпче в калта,

не повярва ли, пали на клада,

от сълзите събира солта

и гневът му разтърсва площади.

Предводители хладни събра,

користта с корена да премахнат,

умножиха всевластно скръбта,

и печат му удариха "смахнат".

Лудостта под пазарна цена

твърде лесно тиранинът срина.

Прах в очите надуха, слана

да попари надеждите мина.

© СК Всички права запазени

Няма, вярвай такава слана,
дето вярата в нас да попари,
свирвам с пръсти и ето ги, на,
ветровете ми стават другари.
И по кривите улички млад ...
  408 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Надявам се на друг, по-справедлив изход от апокалипсиса, Мария. 😒
  • "Заобичах на плебса рева,
    танците му - размирни пожари,
    преизподните му зарева,
    разтопяващи златни олтари."!!!👏

    Разширяваш по интересен начин тематичността и образната палитра, Светличка. Поздравявам те!😘
  • Добрите ви думи са много ценни за мен!
  • Колко хубаво...
  • Хареса ми!
  • Много приятно.
Предложения
: ??:??