24.10.2008 г., 10:54 ч.

За произхода на брюнетите 

  Поезия » Хумористична
558 0 6
 

 

За произхода на брюнетите

Когато хората се появили,
отпърво само светлокоси били!

Понеже всички хора били руси,
разбирали се много помежду си.

Те много бързо огъня открили
и къщи със комини построили -

та пушекът нагоре да излиза,
наместо във очите им да влиза.

Но работата все ще се закучи!
Все нещо неприятно ще се случи!

Един блондин паднАл в един комин!

И се осаждил в саждите отвред,

и се превърнал в истински брюнет!

А придобитото се наследява.
И плъпнали брюнети оттогава.

Но не във саждите била бедата,
а във това, че си е паднал на главата!

И връзките му там се нарушили,
и нови качества се появили.

Макар брюнетите да са красиви,
работни, енергични, талантливи,

но и разбойници, престъпници, поети -
началото си водят от брюнети.

Душите им са черни като миди,
и раждат само козни и обиди.

И мисли глупави, та чак те слисват
(тях после на блондинки ги приписват!).

За всички неудачи на планетите,
вината е единствено в брюнетите!

 

Брюнетите разбойници наричам!
Брюнетките обаче ги обичам!

© Ангел Чортов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Уауу! Суперско!
    Много оригинален, свеж стих!
    Браво, Ангар!!!
    Поздравления за жекта ти към жените - и брюнетки, и блондинки!
    Прегръдка!
  • Много е хубаво и интересно! Усмихна ме! Благодаря!
  • Поздрав!Страхотен стих,много ми хареса.
  • Леле, и какво ще правим ние блондинките сега
  • !!!
    Очарователен стих!Поздравления!
  • Ха ха ха! От описаните лирически персонажи, не става ясно авторът към кой отбор е?
    Кое е потеклото Ви? От чистите, или от падналите в комина?
Предложения
: ??:??