29.12.2012 г., 12:48 ч.

За сбогом на старата година 

  Поезия
2574 0 7

С настоящото поздравявам читателите, редакторите и всички съпричастни към сайта „Откровения” с пожелание за много здраве и късмет през новата 2013 година!

 

Отива си забързана годината,

като опразнен заминаващ влак,

като любов, помръкнала завинаги,

като прелитащ мълком пътен знак.

 

Ще гледаме след нея с тиха горест,

че туй изтекло от живота време

остава в нас, и ний сме още в него,

но нивга няма пак да изживеем...

 

С добро ли ще я помним, или с болка,

ще мислим за пропуснати успехи,

за мигове, живяни безлюбовно,

или за прости радости човешки?

 

Ще махнем ли с ръка, за да забравим

лъжите, наглостта и егоизма

на пошлината, що ни управлява,

и на живота грубия цинизъм?

 

Ще се отърсим ли от вярата си грешна,

че някой ще ни подари живот спокоен,

или пък може друг да ни замести

в делата ни за бъдеще достойно?

 

Но нека да забравим за злините

и да протегнем чаши за „Наздраве!”.

Да гледаме сега напред, към дните,

в които нови планове ще правим.

 

Да я изпратим както подобава

със тостове и с празнични гърмежи!

Отива си годината, оставя ни

на идващата с хиляди надежди!

© Димитър Ганев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??