За силата на семената...
(притча)
Не можем да започнем от начало
понеже спряхме нейде по средата,
а двете части- не, не правят цяло,
все нещо не достига на душата...
...Но ябълка разрежеш ли по равно
и сладостта й поделиш с човека
оказал се до теб дори случайно
на горската тревясала пътека-
пръсни със влажни шепи семената
по Вятъра, с желания игриви,
а той ще ги разсее по земята
и ще разгонва птиците грабливи...
Ще израстат дървета плодородни
и всяко с плод и сладост натежало...
... Природата Началото си помни
и двете части пак ще бъдат: Цяло...
д-р Коста Качев
© Коста Качев Всички права запазени
Тя е неизмерима!Поздравления за мъдростта!