13.02.2009 г., 15:25 ч.

За словото 

  Поезия » Философска
627 0 0
 

 

 

За словото

 

 

По-добре е думичка една да кажеш вместо сто,

но тази думичка да е на точното место.

 

 

По-добре не се заплитай във слова,

кажи го кратко, точно, ясно,

за да бъде словото прекрасно -

истината е това.

И много по-умна, и много по-точна

ще бъде речта.

 

Недей да викаш, не крещи -

а просто и тихо говори.

И тогава ще бъдеш разбран,

и тогава ще бъдеш приет.

 

А сега ако не си ме разбрал -

помисли за този табиет.

 

 

 

 

 

                                                                         Кирил Кирилов

                                                                              13.10.2006 г.

© Кирил Кирилов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??