За словото
По-добре е думичка една да кажеш вместо сто,
но тази думичка да е на точното место.
По-добре не се заплитай във слова,
кажи го кратко, точно, ясно,
за да бъде словото прекрасно -
истината е това.
И много по-умна, и много по-точна
ще бъде речта.
Недей да викаш, не крещи -
а просто и тихо говори.
И тогава ще бъдеш разбран,
и тогава ще бъдеш приет.
А сега ако не си ме разбрал -
помисли за този табиет.
Кирил Кирилов
13.10.2006 г.
© Кирил Кирилов All rights reserved.