19.08.2022 г., 10:15 ч.

За стомните 

  Поезия » Хумористична
386 0 2

Човек, откакто се помни, 

винаги носи по две стомни. 

Едната за себе си носи 

а другата- за еди кого си. 

 

Когато,все пак е приятел 

другият стомноползвател,

някакси по му е леко 

и стига човек надалеко. 

 

Щом  другият не е любим ,

на него щом хич не държим,

но стомната трябва да носим,

че милост от него ще просим,

 

върви се тогава тъй трудно 

и с неохота, и мудно. 

Подбирай си стомните,братко,

това ще ти кажа накратко! 

 

© Георги Янков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Странна работа... Излиза, че аз съм камила натоварена със стомни.
    Някой да е жаден в пустинята?
  • Човекът открай през годините,
    живее в сезона на дините
Предложения
: ??:??