3.08.2016 г., 10:15 ч.

За свободата 

  Поезия » Друга
279 0 6

Преди не сме били свободни?!

О, мили, политици родни!

Свободни и спокойни бяхме

и наши дини си ядяхме.

 

Тогава нямало банани?!

Че ние да не сме хайвани!

И колко щеш сега ги има,

но свободата- пак незрима.

 

Че има ли бедняк свободен-

нали с карфица е забоден?

И стана ясно с днешна дата,

че парите правят свободата. 

© Никола Апостолов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??