20.06.2021 г., 7:40 ч.

За създаването на едно питие 

  Поезия » Хумористична
461 0 9

Скучно ми е, дъжд вали

мен ориз ми се вари.

Не какъв да е - за суши,

кила десет - за сто души!

 

Хубавичко го измих

час на пара го варих,

ей го вече тук изстива

като заснежена нива.

 

Чакай! Що ли е това!?!?

Пише: "За ориз мая."

Със ензими даже, бре!

Май ще правиме САКЕ!

 

Ще добавя и вода,

минерална при това,

ръся нежно от маята

като вещ във занаята,

 

в ферментатор се прибира,

дълго тук ще ферментира.

После майсторски филтрирам,

бутилирам и складирам.

 

Ех, навярно след година

ще зарадвам аз дружина,

дегустация със стил

за мезе – не съм решил.

 

Май със суши ще върви,

айде пак ориз тръси ...

Вечно няма угодия,

що не си сварих ракия!

 

(по действителен случай:)

© Веселин Банков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??