9.09.2010 г., 11:44 ч.

За теб 

  Поезия » Любовна
743 0 1

      ЗА  ТЕБ

 

Позна, че днес ми е студено

и искам малко топлина.

Съвсем безпринципно, неуредено

дойдох – посрещна ме като жена.

 

Защо при теб – това не зная,

моментен някакъв импулс,

асоциация  за стая

с разплакани свещи и нежен блус.

 

Очите ти ли се стопиха,

че вече чувствам се спасен,

или целувките ти пресушиха

страстта, извираща у мен.

 

Сега стоиш с полуусмивка,

решила всичко наведнъж

чрез наранената завивка

с един случайно срещнат мъж.

 

Сега е нощ, а нощите не си приличат,

тъй както е различна обичта.

Сега е нощ, а нощите са за обичане,

дори далеч от любовта.

© Валентин Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??