8.02.2009 г., 10:50 ч.

За теб 

  Поезия » Любовна
866 1 1
 

 

За теб

 

 

На тебе посвещавам този стих,

на теб, която дори и не посетих.

За теб, любима, пиша този текст,

за теб, в която вричам се с анекс.

 

Но все пак не ща

 с договор да се обвържем,

а хиляди неща

 искам с тебе да извършим.

 

Искам лудо ний да се обичаме,

но не и в щастието вечно да се вричаме.

Искам любовта си да ти дам,

но дали твойта ще получа - аз не знам.

 

Искам с тебе да живея

и не като във песен аз да пея,

 и не като във есен аз да крея -

просто искам щастието си с теб да изживея.

 

Та било то бедно или богато,

та било то лошо или сърцато -

щом с тебе ще живея,

животът мой ще бъде злато.

 

И не искам аз без тебе,

и за миг да дишам,

и не искам аз без тебе

живот да виждам.

 

 

И без теб умирам аз на здраво,

като въглен изгорял изцяло.

 

 

 

                                                                              Кирил Кирилов

                                                                                21.04.2006

 

 

 

 

 

 

 

© Кирил Кирилов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??