За теб
На тебе посвещавам този стих,
на теб, която дори и не посетих.
За теб, любима, пиша този текст,
за теб, в която вричам се с анекс.
Но все пак не ща
с договор да се обвържем,
а хиляди неща
искам с тебе да извършим.
Искам лудо ний да се обичаме,
но не и в щастието вечно да се вричаме.
Искам любовта си да ти дам,
но дали твойта ще получа - аз не знам.
Искам с тебе да живея
и не като във песен аз да пея,
и не като във есен аз да крея -
просто искам щастието си с теб да изживея.
Та било то бедно или богато,
та било то лошо или сърцато -
щом с тебе ще живея,
животът мой ще бъде злато.
И не искам аз без тебе,
и за миг да дишам,
и не искам аз без тебе
живот да виждам.
И без теб умирам аз на здраво,
като въглен изгорял изцяло.
Кирил Кирилов
21.04.2006
© Кирил Кирилов All rights reserved.