21.10.2011 г., 10:19 ч.

За теб 

  Поезия » Любовна
1037 0 7


 

 

За тебе с любов ще се боря.

Дълбоките преспи ще рина.

В сърцето пъртина ще сторя.

Стената китайска ще срина.

 

През снежни виелици в мрака

ще търся горещия пламък.

Издраскана, морна в шубрака,

обръщаща камък след камък,

 

ще чезна в искрата надежда.

Ще дипля мечтана посока,

ще стопля безмълвна одежда,

ще пия на изгреви сока.

 

Безкраен света ще преровя,

прашинката страст ще разпаля.

Отровата в нас ще отровя,

с перце гордостта ще погаля.

© Дияна Ханджиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??