Събуди ме, от транса летаргичен –
от танца на безплодните мечти,
спаси ме, от живота ми двоичен,
разкъсван от тегоби и лъжи.
Изминах път трънлив, за да те търся –
на вятъра пилеех млади дни...
Течеше времето ми,
някак, без да бърза,
“крилете” връзваше ми
и с окови ме души.
Любови мачкаха ме
с проза мимолетна –
изцеждаха ме
себеично,
без финес...
С ирония,
съдбата неприветна,
ме люшкаше
ту в утре –
ту във днес.
Вървях в килия тясна,
без посока –
броях си стъпките
и слушах в тишина,
но, вместо твоя глас,
решетката висока
в прозорчето процеждаше
мъгла.
Едва ли някога
по пътя си съм мислил,
че ти, ще бъдеш
точно Тя...
Чета те с трепет –
току що разлистил,
на първа страница от теб
и любовта.
Не мигвам в нощите звънливи,
от надежди –
протягам се
и в тъмното с ръка,
рисувам устните ти,
писаните вежди,
лицето ти,
очите ти,
плътта.
Целувам те
с желание и жажда.
Целувам те,
ефирна –
всеки миг,
че твоето присъствие подслажда,
но и горчи
в сподавен,
и разтърсващ
вик.
Ехидната орисница –
съдбата,
отново ме загърбва
в своя друм...
Надменно ни разделя
и отплата,
ми търси –
по-свирепа от куршум.
Обичам те!
Копнея те
и в треска,
изгарям всеки ден
по теб!
Живеех в своя Ад
до вчера,
ала днеска –
изпепелен от тебе,
се превръщам
в дреб.
Бленувам да си моя Пенелопа,
за да ме любиш, както Одисей,
да бъда сатира, омаял Антиопа
и Зевс да бъда – после Епопей...
Изнизват се в минути часовете,
а дните следват ги, пълзейки подир тях...
Какво са въздуха, небето, цветовете,
когато нямам твоя влюбен смях?
Чернее ми светът, чак до премала,
ала утеха мъничка мъжди –
макар, че дълга чака ни раздяла,
аз зная, че обичаш ме и ти.
Аз зная, но това ме съкрушава,
че пустото отново със зъби,
ще ми се зъби, гложди и задява,
защото няма те – да го пропъдиш ти.
Мъдрувах с мъдрите и смеех се с глупака,
хитрувах с хитрите – споделях хитрини...
Сега пък с тъжните, ще затъгувам в пряка,
тъга, по твоите обичащи очи.
Терзание ми е, да съм без тебе –
да те загубя, както нежен звън
се разпилява в хребетите нейде,
докоснал ехото на буреносен гръм.
Една си ми – усмихната и пряма,
красива, млада, горда и добра.
Любов си ми – чаровна и засмяна
и моята най-искана жена!
© Бостан Бостанджиев Всички права запазени
Един човек и една двойка? Немам думи просто...