8.03.2005 г., 0:35 ч.

За теб съм 

  Поезия
963 0 2

За теб съм

онази

мъничка снежинка,

която ...

се разтапя с обич

по устните ти топли

през дълги

зимни вечери...

 

И хляба съм поднесен

на масата ни

кръгла,

когато заедно сме

духом

под вечната звезда...

 

И виното съм руйно

във чашите,

препълнени от истини

с привкус и аромат

на благи тайни –

разплиснали се

в бяла морска пяна

от меки

и заливащи вълни

с живот...

 

И слънце пролетно съм

с нежен цвят

в очите,

задъхващо се

в хиляди ухания

от невъздържаност на мисли

и копнежи...

 

И клас

набъбнал от любов съм,

израстващ

в житните поля

на лято

дългокосо...

 

И трепет див съм

от слова –

покълнали

във почва плодородна...

 

И плод откъснат съм,

в сърце

през късна есен ...

 

И урожай съм скъп,

прибран

дълбоко във душата -

трошици думи

препълнили хармана...

 

И песен

на жътварка съм,

която сутрин все за тебе

пее, пее ...

 

И багри пъстри съм

от танц

на листопади звънки –

мелодия,

в която са се съхранили

дните - живи...

 

И всичкото друго съм,

останало

във теб!

 

И всичко друго съм:

все аз

все аз

все аз

 

До теб съм,

и шептя ... че те обичам!

© Йоанна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??