10.11.2009 г., 8:53 ч.

За това ли бях мечтала 

  Поезия » Любовна
520 0 0

За това ли бях мечтала

 

Свят подреден...

тих и спокоен ден...

винаги верния път...

все смирена, добра...!

 

За това ли бях мечтала?...

Споменът се завърна -

за да разкаже мечтите ми

и да обърка живота ми...

 

Реда в хаос претворява -

както някога, каквато бях...

Безумие и страст

чертаеха живота ми...

 

Дни и нощи безсънни

гонех мечтите си,

дни и нощи безмълвно

събирах сърцето си...

 

Веки ден изживявах живота си,

всяка нощ умирах...

И с нови мечти посрещах утрото,

всеки ден - нова война ме очакваше.

 

И тази нощ споменът се завърна

да разруши реда в живота ми,

който някой друг ми измисли

и да вдигне на бунт душата ми.

 

Затуй като пред битка -

дълбок поклон и плачеща молитва

пред спомена ще сторя

и във безумието пак ще се врека...

 

Защото, спомням си,

че жива бях тогава,

а не сега...

във този ред и сивота.

 

За това ли бях мечтала?...

Споменът се завърна,

за да разкже мечтите ми

и пак да събуди живота ми...

 

© Даниела Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??