17.12.2009 г., 23:02 ч.

За три секунди 

  Поезия » Друга
1054 0 5

* За онези моменти, когато всичко ни се струва ясно...

 

 

За три секунди. Отрезвих се.

Сега пробудих се, но не видях

света, тъй както го съзрях

преди съня.

За три секунди. Опомних се.

Аз взрях се в битието

(този път наистина).

И чак сега готова съм

да промълвя.

Пречистих се. За три секунди.

За три секунди пак се опознах.

И пак намерих свойте тайни,

които дълго съзерцавах и корях.

Сега за три секунди аз пред тях стоях.

През тези мигове разказа ми Вселената

с невидимата си усмивка,

че с мисълта си само

(и с тревогите си във почивка)

можех аз живота си претворя...

За три секунди. Oтрезвих се!

Просто ей така и изведнъж -

въображаема обля ме светлината

с истина - от векове жадувана.

Опомних се. Така се вразумих,

свестих се и пречистих се.

За три секунди - вчовечих се!

© Цвет Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??