Истинско мъчение е това учение,
като се сетя, че учебната година наближава,
доброто ми настроение веднага се изпарява.
Всеки ден и всяка нощ за учене трябва да мисля,
да гледам уроците да запомня,
и накрая дошло време за изпита докато се опомня.
Безсънни нощи на четене ме чакат,
зъбите ми от страх и нерви тракат,
всички развлечения трябва да оставя,
и ученето на първо място да поставя.
Но ако искам да успея,
да съм упорита и търпелива трябва да умея.
© Венета Всички права запазени
Всички ученици — мъченици! 😆