12.03.2020 г., 23:05 ч.

За усмивка и утро се моля 

  Поезия » Друга
788 3 8

Този свят не върви на добре,
а кърви и по малко умира...
Този свят е пребито вълчè,
на което сърцето му спира...

Този свят се удави в тъга
и забрави къде се намира!
Този свят е красива дъга
и жена, за която умирам!

Този свят е земя и небе –
и лъчи, за които политам.
Този свят е трева и море –
и ръце, на които разчитам.

Този свят е сълза на дете,
тя плете от неволята воля.
Този свят е разпънат надве.
За усмивка и утро се моля...

© Димитър Драганов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??