Жени, жени, по-сладки от цветята,
макар да ви сравняват с цветя!
Аз предполагам, че дори луната
завижда ви в нощта и тя!
Жени, до вас понякога е трудно,
но дваж по-трудно е без вас.
За вас са сваляни дори звездите,
за вас са яхвали с любов Пегас.
За вас са плакали безчувствени палачи,
свещеници приемали са грях.
Едни са ставали бандити и апаши,
а други ангели, воюващи с тях.
Жени, обгърнати със аромати,
жени, на дявола сестри,
жени безделни или заети,
за вас и праведник в Ада ще гори!
Загадъчни, понякога прикрити,
суетни, скромни, лоши или пък добри,
на 8-ми март от нас, мъжете, приемете
цветя, подаръци, любов, мечти!
© Иван Иванов Всички права запазени