13.11.2011 г., 18:38 ч.

За висшите проекти и техните ефекти 

  Поезия » Хумористична
384 0 1

За висшите проекти и техните ефекти

 

По природа всяка личност

е родена с дух критичен,

но зад всеки тип критичност

крие се ефект страничен,

който сили ще разгърне,

ако остро негодуваш  ̶

ЛОШОТО ЩЕ ТИ СЕ ВЪРНЕ,

ЩОМ СРЕЩУ МУ СЕ БУНТУВАШ!

 

Аз, например, с бюрократа

не желая да съм гъст

и очаквам за отплата

неговия среден пръст:

я насреща ще се цупи,

я ще „меря” коридори,

я компютър ще се счупи,

я пък бланка ще оспори.

 

А понеже „най-обичам”

„контрольорите” на КАТ,

„с гордост” вече се наричам:

„Пълен техен абонат”  ̶

че за няколко години

аз, наред с мнозина други,

ползвах, както ми се чини,

всички видове „услуги”.

 

Докторите не признавам.

Търсих Лекари, обаче

се узна, че получавам

същите златотърсачи,

водещи ме не към здраве,

а по било, по предела,

с цел така да ме направят

руда в мина „Клиентела”.

 

Знам ефекта, но не спирам  ̶

лая бит, живот, система

и със сигурност разбирам,

че съм част от висша схема,

но нали не сгъвам врат,

днес ще поизпъча гръд

и ще мина им отзад,

те  ̶  мен  ̶  следващия път!

 

© Марин Цанков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Браво!Майсторски написан стих! Поантата е страховита, ама много верна!Поздрав!
Предложения
: ??:??