13.01.2012 г., 12:28 ч.

За вярата... 

  Поезия » Хумористична
443 0 2

(из цикъла "Вицове в рими")

Един турист по зъбер през скалите
над страшна пропаст пъплел уморен.
Подхлъзнал се и в бездната политнал,
но с порив сетен, хилав, вкоренен

в скалата клек докопал. Ужасен,
човекът закрещял: „Хей, помощ, Боже!
Помагай, Боже! Има ли над мен
там горе някой!?” Глас отгоре; "Може

да ти помогна, но повярвай в мен!
Аз твоят Бог съм!” „Господи, спаси ме!”
„Ти вярваш ли ми?” „Вярвам ти!” „Спасен
от мен ще бъдеш с вяра в мойто име!

Пусни се, сине!” „Неее! – крещи с умора
човекът, вкопчен в храста ужасен –
Хей, помощ, помощ! Помогнете, хора!
Друг някой горе има ли над мен!?”


© Ангел Веселинов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??