11.12.2008 г., 13:15 ч.

Заб(р)ава 

  Поезия » Философска
476 0 1

Малък пламък се роди,

вечно над мене той бди

и ме пази от беди,

заличава след мене всякакви следи.

 

Цял живот да търся форма,

за да се впиша в норма,

не успях, и тогава истина видях -

че да мислиш се оказа грях.

 

Безмислено да съществувам -

да се любувам на изкуствен лъч?!

Предпочитам да живея в отчуждение,

само с едно намерение - "свободата или смърт".

 

Нека ме мразят и отричат,

нека обществото да ми бъде бичът,

нека да живеем в тъмница,

нека да загасне и моята свещица...

© Атанас Къшев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??