3.03.2017 г., 20:36 ч.

Забавление 

  Поезия » За деца
851 0 2

Под стряхата на дядовата къща,
залепено е едно кълбо,
изградено е от кал и слама
и нарича се!? Гнездо!
В него няколко мъника,
голички и без пера,
чакат майка си добричка,
да им донесе!? Муха!
Тя е черна, с бяла гушка,
има си и две крилца,
лятото при нас живее,
зимата във Африка!
Чурулика волна, дива,
и над жиците кръжи,
в клетка, ти не я затваряй
и гнездото не руши!
Че е прелетна, свободна птица 
и се казва!? Лястовица!

 

© Неземна Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Що е то? »

26 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??