11.02.2008 г., 10:13 ч.

Заблуда 

  Поезия » Друга
432 0 1
Хора фалшиви край нас
безброй интриги заплитат.
Като в сапунен сериал
бълбукат лъжи и тиня.
Всеки чувства се използван -
мъжът, заради парите,
жената, заради плътта.
Полюсите два са половете,
но изкушенията две - сбират ги.

За глупци ни смятат те,
че още вярваме в чиста любов,
доверие безценно, топло семейство.
Че традиционното обичаме,
във вярност се вричаме,
за щастливи деца копнеем,
огън в сърцата ни гори -
студа навън да покорим.

Хора всякакви край нас -
някъде сред тях е
нашата сродна душа.
Тя няма да ни използва,
заради външност или
дълбок джоб - а ще
прогледне под този
временен блок.

© София Русева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • адски си прав. А писането, нямам никакви претенции, че го мога. пиша на момента и импулсивно. не се връщам да поправям.
Предложения
: ??:??