9.01.2018 г., 16:19 ч.

Забраненият плод 

  Поезия
1491 1 4

Забраненият плод


В други мечти се събудих
и други пътеки чертах,
за миг се обърнах...
в следите след мен,
забранения плод пак видях...
Да продължа - не посмях,
още нося със себе си
аромата на зрелия плод
и песен, която не пях.
Не можах да излъжа,
че съм смела и силна жена,
щом обич търсят очите ми,
а в тях неотронена още сълза.
С любов ще откъсна
забранения плод от райско дърво,
и Адам приседнал във тайнство,
жена е изваял от свойто ребро!

© Елеонора Крушева Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Ново начало »

13 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??